Ampparit kaatui erikoistilanteisiin
Julkaistu: 14.11.2016 00.00

AMPPARIT KAATUI ERIKOISTILANTEISIIN

Lauantaina nähtiin kotikaukalossa kauden parhaimpiin otteluihin lukeutuva jääkiekon III-divariottelu, kun Pohdin vieraaksi saapui sarjakärki Sotkamon Kiekko. Ottelun alkuminuuteilla näytti vierasjoukkue, miksi se on sarjajohdossa, tuli nimittäin vikkelillä jaloilla haastamaan Ampparit. Kotijoukkue sai pian juonesta kiinni ja sai rytmitettyä pelin vastustajan tasolle, joten maaleja syntyi tasaiseen tahtiin, mutta harvakseltaan. Ensimmäinen erä oltiin vähän heikommalla jalalla, mutta toiseen erään syttyi kotijoukkue ja numerot olivat kahden erän jälkeen 4-4. Kolmas erä alkoikin sitten murheellisesti kotijoukkueen osalta, kun erän alkuminuutit jouduttiin pelaamaan alivoimalla. Taitavat sotkamolaiset eivät ylivoimalla erehtyneet, vaan takoivat minuutin välein kolme maalia ja karkasivat turvalliseen johtoon. Kotijoukkueen raivoisan loppukirin saattelemana joutuivat vieraatkin rikkomaan viimeisellä kymmenellä minuutilla pariin otteeseen ja näin Ampparit kaunistelivat numeroiksi 5-7. Tiivistettynä Pohti kaatui jäähyihin ratkaisevalla hetkellä, mutta kokonaisuutena kauden parasta viihdettä kotiyleisön riemuksi. Pistetiliään kasvattivat: Joona Laitila 2+1, Tuukka Myllymäki 1+2, Norberts Danemanis 1+1, Mikko Nevalainen 1+0 sekä Jari Humaloja, Toni Leskinen, Lari Lappalainen, Tommi Pöllänen ja Heikki Huttunen 0+1. Ensi viikonloppuna onkin vuorossa tuplapelit, sillä lauantaina joukkue matkustaa Haukiputaalle ja sunnuntaina on sitten vuorossa varmaankin kuuma "paikalliskamppailu", kun Nivalan Cowboys saapuu Amppareiden kotiluolaan. EHu.