Ampparit jatkoaikavoittoon
Julkaistu: 03.10.2016 00.00

AMPPARIT JATKOAIKAVOITTOON

Kauden ensimmäinen vieraspeli, uudehko Haapaveden jäähalli, vastassa aina kova Haapaveden Urheilijat (tunnetaan myös nimellä Huskit), yleisöä kolmensadan pinnassa ja kotiin tuomisena jatkoaikavoiton myötä kaksi sarjapistettä, siinä tiivistettynä Amppareiden viime lauantai.

Amppareiden osalta ottelu Haapavedellä oli tavallaan toisinto viikko sitten pelatusta sarja-avauksesta; puolitoista erää omaa kurinalaista peliä ja sitten hetkessä otteen kirpoaminen. Pelillisesti ja tuloksellisesti Amppareiden paras erä oli pelin ensimmäinen, jolloin ensin Mikko Nevalainen survoi maalinedusruuhkasta Ampparit 0-1 johtoon ja johtoa vahvisti Pekka Tikanmäen ylivoimalla laukoma 0-2 osuma. Syöttöpisteet ensimmäisestä maalista Tommi Pölläselle ja toisesta Tuukka Myllymäelle.

Tuota johtoasemaa kestikin aina ottelun puolenväliin saakka, jolloin Huskit kavensivat pelin ylivoimalla viivasta lähteneellä laukauksella lukemiin 1-2.

Huskien 2-2 tasoitus puolestaan syntyi Amppari-puolustajien ylipitkän vaihdon seurauksena kolmannessa erässä ajassa 46.57. Avauserässä tehtyjen maalien jälkeen Amppareiden seuraavaa maalia saatiinkin odotella kolmannen erän viimeiselle viisiminuuttiselle saakka, jolloin Amppari-kapteeni Jari Humaloja nosti joukkueen reppuselkään ja laukoi kelta-mustat jälleen johtoon numeroihin 2-3, syöttäjinä maaliin Toni Leskinen ja Heikki Huttunen. Tätä iloa ei valitettavasti kestänyt reilua paria minuuttia kauempaa, kun puolustusalueen kiekonmenetyksen seurauksena Huskit tasoittivat pelin lukemiin 3-3, joihin numeroihin varsinainen peliaika päättyi ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoaika ennätti vanheta miltei puoleenväliin, jolloin Norberts Danemanis osoitti todellista tahdonvoimaa, kun hän omalla siniviivalla nappasi lapaansa Vesa-Pekka Rämön lähettämän avauksen ja käytännössä runnoi itsensä haapavetisten puolustusalueelle, niputtaen samalla vastustajia yksi toisensa perään ja käynnistämällä lopulta vierasjuhlat laittamalla kiekon maalivahdin puikoista sisään. Pelin palkintojenjaossa Amppareiden parhaana palkittiin ansaitusti maalivahti Samuli Rajaniemi.

Amppareiden pelit jatkuvat tulevana lauantaina 8.10.2016 klo 16.00, jolloin kotihalliin vierailulle saapuu energinen ja erittäin liikkuvaa jääkiekkoa pelaava Limingan Kiekko.