Pohdin -05 joukkue voitti perinteisen IS-turnauksen pääsiäisenä
Julkaistu: 10.08.2017 00.00

Aivan kuten politiikassa, saadaan jääkiekkoilussakin paras lopputulos aina aikaan saumattomalla joukkuepelillä ja yhteen hiileen puhaltamisella. Tämän olivat sisäistäneet Pypon E1- juniorit, kun he kävivät hakemassa ”pojan kotiin” 37. kerran järjestetystä Iisalmessa pelattavasta IS-turnauksesta.

Pelit alkoivat pitkänperjantain aamuna Pohdin E2- joukkuetta vastaan. Ottelu oli E1-joukkueen selvää hallintaa alusta alkaen ja ensimmäinen erä päättyi 5-0. Toisessa erässä sama ote jatkui, mutta iskemällä kaksi maalia E2-joukkue näytti, ettei hyvänolon tunteeseen ole varaa. Lopputulos kuitenkin selvä 10-2 voitto. Toiseen peliin IPK2- joukkuetta vastaan lähdettiin hyvällä asenteella, vaikka tiedettiin, ettei vastus ole kovinkaan vahva. Maalivahtimme Tiitus Pinolan pysäyttäessä vastustajan yksittäiset maalinteko yritykset kirjattiin E1:lle toisesta pelistä komea 11-0 voitto. Perjantain osalta pelit oli pelattu ja seuraava peli lauantaiaamuna Kiuruveden KK-81 vastaan.

Talven aikaan pelattujen harjoituspelien kautta oli tiedossa, ettei Kiuruveden junnujen kanssa tulla pääsemään helpolla. Joukkueen kapteenin Juuso Väyrysen johdolla tehdyt alkuverryttelyt herättelivät joukkueen kuitenkin paremmaksi kuin vastustaja ja tiukka aamuun kamppailu Pohdin 1-0 voitto. Pari tuntia taukoa ja vastaan Haapajärven E2- joukkue. Tässäkin pelissä joukkue piti pelinkulun omissa käsissään ja maaleja tuli välillä kuin liukuhihnalta. Vastustajien tukijoukoiltakin tuli palautetta, kuinka hienosti meidän joukkue pelaa joukkueena, eikä soolomaaleja tule ollenkaan, vaan syöttöjen kautta kuten valmentajat Juha Rautiala ja Joni Kumpulainen ovat kauden aikaan painottaneet. Lauantain toinen peli pakettiin ja tuloksena 12-1 voitto. Taas parin tunnin tauko pelien välissä ja seuraavana vastaan luisteli Iisalmen IPK1- joukkue.

Turnauksen voittoon Pypolle olisi riittänyt, vaikka viimeinen peli olisi muutamalla maalilla hävittykin, koska IPK1 oli hävinnyt Kiuruvedelle yhden pelin. Sillä ajatuksella ei kuitenkaan ollut pelaajien mielessä sijaa, koska voittoa tultiin hakemaan, niin viimeinenkin peli lähdettiin voittamaan. Valmentajien ei tarvinnut ennen peliä ohjeistaa eikä neuvoa ketään pukuhuoneessa, vaan jokainen pelaaja oli ollut keskittyneenä ja valmiina viimeiseen peliin. Se näkyi myös kentällä, koska viimeinen peli vietiin vielä tiukan alun jälkeen näytöstyyliin lukemin 5-2.

Turnauksessa joukkueessa pelasivat: Niilo Tikka, Aleksi Rautiala, Roni Kankaanpää, Joona Kumpulainen, Olivia Pinola, Emilia Tikka, Taneli Väisänen, Joel Karsikas, Roni Tikkanen, Juuso Väyrynen ja Tiitus Pinola. Kauden aikana joukkueessa pelannut myös : Eerika Siekkinen ja Tuukka Karsikas. Joukkue kiittää kuluneesta kaudesta yhteistyökumppaneita ja pelit jatkuu ensi syksynä.