Kauden 2014 – 2015 otteluraportit

Otettu talteen vanhalta nettisivulta 11.3.2015

9.9.2014

Ampparit valmistautuu sarjakauteen.

Pyhäjärven Pohdin jääkiekon edustusjoukkue valmistautui tulevaan sarjakauteen pelaamalla viime lauantaina harjoitusottelun samassa sarjassa pelaavaa KK-81:ä vastaan. Kiuruvetiset olivat alkumetreillä vilkkaalla jalalla liikkeellä, sillä he johtivat ottelua ensimmäisen erän jälkeen 2-3, mutta ottelun edetessä kentälliset nivoutuivat yhteen, ja puhdas 8-4 voitto irtosi parin tunnin uurastuksen jälkeen.

Joukkuetta on kasattu viime viikkoina , ja tällä hetkellä on sopimuksia hierottu päätökseen kahdenkymmenen pelaajan verran, sekä kolme maalivahtia on mukana harjoitusringissä. Joukkue koostuu lähes 100-prosenttisesti Pohdin kasvateista, Lehdon veljekset liittyivät Amppareiden riveihin viikonloppuna, he ovat Haapajärveltä.

Ensimmäinen harkkapeli jätti tietysti avonaisia kysymyksiäkin, mutta yleisesti ottaen vähäisen harjoittelunkin jälkeen näyttää joukkue olevan hyvinkin iskukykyinen, mahdollistaen joukkueen vähintäin tuonne keskikastiin tässä kolmentoista joukkueen tulevassa sarjassa.

Lähes puolet joukkueen pelaajista ovat tällä hetkellä osa armeijassa ja osa vieraalla paikkakunnalla opiskelemassa, joten viikkoharjoittelu jää osan kohdalta vähemmäksi, mutta onneksi toistakymmentä pelaajaa asuu paikkakunnalla, joten harjoitukset voidaan vetää täysspainoitteisesti.

Parin viikon päästä alkavaan sarjaan on ilmoittautunut siis 13 joukkuetta, Pohdin lisäksi KK-81 Kiuruvesi, Kiilat Haapajärveltä, Nivalan Cowboys, Haapaveden Urheilijat, Kiekko-Haukat Oulaisista, Kiekko-Karhut Limingasta, Teräs-Kiekko Raahesta, SuPS Suomussalmelta, KuKi Kuhmosta, Haukiputaan Ahmat ja PJK Pyhäjoelta sekä OYUS Oulusta.. Tulevalle kaudelle on siis ennätyspaljon joukkueita tulossa taistelemaan Pohjoisen alueen mestaruudesta ja sarjanoususta. Odotamme mielenkiintoista kiekkokautta.

Amppareiden harjoituspelit jatkuvat ensi lauantaina kotiturnauksella, johon on tulossa Nivalan Cowboys, Kuhmon Kiva, IPK-Team ja Pohti.

Viikonlopun harkkapelissä pisteitä karttui seuraavasti: Sakari Lehto 2+1, Samuli Lehto ja Oula Humaloja 0+3, Tuomas Kouvalainen 2+0, Toni Leskinen ja Joona Kärkkäinen 0+2, Mikko Hantula, Joona Laitila, Joel Hakkarainen ja Norberts Danemanis 1+0 sekö Jari Humaloja 0+1. EHu

29.9.2014

Ampparit voitokkaana viikonloppuna.

Pohdin jääkiekkojaoston edustusjoukkue Ampparit ryhdistäytyi viikonloppuna ja nappasi jatkoaikavoiton Nivalasta lauantaina lukemin5-6 ja jatkoi hienoja esityksiä Sunnuntaina kotihallissa, kaatamalla Suomussalmen Palloseuran selvästi numeroin 10-3. Puolitoista viikkoa sitten sarja-avauksen Kiuruveden Kiekolle hävinnyt ampparilauma palasi siis voittojen tielle ehjällä pelillään, vaikkakin Cowboys tulitti aktiivisesti Andreas Tsaparikoksen vartioimaa maalia. Pohdille kertyi kaikenkaikkijaan 62 torjuntaa kun taas Cowboyssin maalivahti ehti kiekon tielle puolet vähemmän, mutta lostava maalivahtipelimme takasi kaksi sarjapistettä Pohtilaisille. Pistetiliään kartuttivat pelaajamme Nivalassa seuraavasti: Norberts Danemanis 3+1, Joona Laitila 0+2, Tuomas Kouvalainen, Vesa-Pekka Rämö ja Juuso Kumpumäki 1+0 sekä Pekka Tikanmäki ja Marko Lång 0+1.

Sunnuntaina kotihallissa vastaan luisteli SuPS, joka sai kylmää kyytiä etenkin toisessa erässä, jonka Ampparit veivät 6-1, lopputulos 10-3 ei jättänyt epäselvyyttä, kuka hallitssi kaukalon tilanteita. Merkille pantavaa on myös jäähyjen määrä, Pohtilaiset pysyivät koko ottelun ajan pois boksista pelaten ehjän 60-minuuttisen, Suomussalmelaiset joutuivat rikkomaan kahdeksan kaksiminuuttisen verran ja antoivat näinollen kotijoukkueelle oivallisen mahdollisuuden ylivoimapeliin. Näin joukkue kipusi sarjataulukossa neljänneksi, joukkueita on yhteensä 13. Sunnuntain tehotilasto muododtui seuraavanlaiseksi: Joona Kärkkäinen 3+3, Sakari Lehto ja Mikko Hantula 1+3, Samuli Lehto 0+4, Tuomas Kouvalainen 2+0, Jari Humaloja ja Norberts Danemanis 1+1, Marko Lång 1+0, Vesa-Pekka Rämö, Joel Hakkarainen, Joona Laitila ja Toni Leskinen 0+1. Pohdin pelit jatkuvat ensi lauantaina koti-ottelulla Raahelaista Teräs-Kiekkoa vastaan- EHu

9.10.2014

Ampparit jatkoivat voittojen tiellä.

Lauantai-illan huumassa nähtiin jälleen tiukka ja jopa jännittäväksikin venynyt jääkiekko-ottelu, kun Pohdin jääkiekon edustusjoukkue otti tärkeän voiton Raahelaisesta Teräs-Kiekosta voittomaalikilpailun päätteeksi lukemin 6-5.

Ensimmäinen erä oli kotijoukkueelta todella verkkaista pelailua ja numerot erän jälkeen sen mukaiset 0-2. Toinen erä alkoi samoissa merkeissä ja Teräs-kiekko meni jo 0-3 johtoon, kunnes kotijoukkue otti aikalisän erän puolivälissä. Kirjoittajallakaan ei ole tietoa mitä tuon puoliminuuttisen aikana tapahtui, mutta joukkueen peli-ilme muuttui täysin. Vajaa pari minuuttia aikalisästä Pohti kavensi 1-3:een, joten toinen erä tilastoitiin numeroin 1-1. Kolmas erä lähti synkästi käyntiin, sillä kuusi sekuntia ehti kulua erää, kun raahelaiset lisäsivät johtoaan 1-4:ään.

Kolmannessa erässä Ampparit onnistuivat kuitenkin maalinteossa neljästi, ja tuo viimeinen maali, jonka joukkueen nuorimpiin kuuluva Juuso Kumpumäki niittasi tyhjään maaliin sekunti ennen loppusummeria, varmisti jatko-erän, joka ei kuitenkaan tuonut ratkaisua, vaan mentiin voittomaalikisaan. Tämän kisan vei Pohti ja pisteet jaettiin 2-1. Todelliseksi trillerikisaksi muodostunut ottelu sai siis arvoisensa lopun. Pisteitä kirjauttivat seuraavat pelaajat tililleen: Norberts Danemanis 1+3, Joona Laitila 2+0, Joona Kärkkäinen ja Juuso Kumpumäki 1+0, sekä Jari Humaloja, Toni Leskinen, Jussi Tikanmäki, Vesa-Pekka Rämö ja Oula Humaloja 0+1. EHu

Ampparit alkuvuoden nousukiidossa.

Pyhäjärven Pohdin jääkiekon edustusjoukkue Ampparit on aloittanut III-divisioonan kevätkauden vahvasti, sillä tähän mennessä pelatuista neljästä ottelusta on tullut kolme voittoa.

Vuosi alkoi lupaavasti Loppiaisena, kun Pohti kävi pilaamassa Kiuruvedellä Jäähallin 10-vuotisjuhlat hakien kolme sarjapistettä Pyhäjärvelle lukemin 4-7.

Seuraavan kotipelin veikin sitten Nivalan Cowboys, joka sarjajohtajan elkein kaatoi Pohtilaiset tylysti 3-7.

Kolmas peli käytiin Raahessa. jonne saatiin mukaan vajaamiehinen joukkue, mutta tiukan väännön jälkeen sieltäkin oli kotiintuomisina kolme pistettä numeroin 4-5.

Viime lauantai-iltana Ampparit sai vieraakseen OYUS:n Oulusta. Ensimmäinen erä meni Pohtilaisilta tunnustellen ja lukemat olivatkin erän lopussa tasan 2-2. Toiseen erään Ampparilauma sai vaihteen päälle ja karkasi kahden maalin johtoon mentäessä toiselle erätauolle. Oululaiset taistelivat sinnikkäästi ja kuittasivat heti Pohtilaisten maalien jälkeen, mutta armottomasta loppukiristään huolimatta eroa jäi nuo kaksi maalia, kun loppulukemiksi kirjattiin 4-6. Pohdin parhaana palkittu nuori maalivahti Matti Huttunen kirjautti tililleen 39 torjuntaa ollen yksi Oululaisten loppukirin jarruista. Joukkueen peli-ilmekin pysyi pirteänä koko ottelun ajan, jäähyjäkin kirjattiin kotijoukkueeelle ainoastaan kaksi minuuttia.

Pelit jatkuvat lauantaina Limingassa ja puolentoista viikon kuluttua kotihalliin saapuu HaU. Pistetiliään kartuttivat tässä viimeisimmässä ottelussa Mikko Hantula 2+0, Santeri Turunen 1+1, Oula Humaloja ja Sakari Lehto 0+2, Jari Humaloja, Tuukka Myllymäki ja Toni Leskinen 1+0 sekä Joona Laitila, Joel Hakkarainen ja Olli-Pekka Majava 0+1. EHu.

27.10.

Amppareiden trillerit jatkuivat.

Lauantai-illan jännitysnäytelmän tarjosi jälleen Pohdin edustusjoukkue Ampparit, kun se otti voittolaukauskisan päätteeksi kaksi sarjapistettä Haapaveden Urheilijoilta jääkiekon III-divisioonan ottelussa. Haapavedellä ei ole tällä hetkellä hallia, joten he pelasivat koti-ottelunsa Pyhäjärvellä. Ottelu alkoi HaU:n hallitessa ensimäistä erää, ja lukemat olivat sen mukaiset, joukkue johti ottelua 1-4.

Toiseen erään tuli Ampparilauma uudella ilmeellä ja veikin erän puhtaasti 4-0. Kolas erä mentiinkin sitten vähämaalisena, kunnes Haapavetiset onnistuivat minuuttia ennen loppusummeria tasoittamaan ilman maalivahtia lukemat 5-5:een. Jatkorä mentiin maaleitta ja näin ratkaisu haettiin voittomaalikisalla. Siinä onnistui Pohdilta Tuomas Kouvalainen kun taas huippuvireessä ollut Pohdin nuori maalivahti Matti Huttunen napsi kaikki vastustajan rankkarit ja kaksi sarjapistettä jäi Pyhäjärvelle.

Pistepörssi muodostui seuraavanlaiseksi: Samuli Lehto, Olli-Pekka Majava, Jari Humaloja, Joona Kärkkäinen ja Tuomas Kouvalainen 1+1, Oula Humaloja 0+2, Sakari Lehto 1+0 sekä Jussi Tikanmäki 0+1.

Sarjataulukossa Pohti majailee kuudentena vain neljän pisteen päässä piikkipaikkaa. Sarjassahan on peräti kolmetoista joukkuetta.

Amppareiden pelit jatkuvat ensi viikonloppuna kahdella kotiottelulla, Pyhäinpäivänä vastaan asettuu Haukiputaan Ahmat ja Sunnuntaina Pyhäjoen Jokikiekko. Molemmat ottelut alkavat klo 16.00. EHu.

03.2.2015

Amppareiden voittoputki jatkui viikonloppuna Limingassa.

Lauantaina joutui Limingan Kiekko-Karhut kokemaan Pohdin jääkiekon edustusjoukkueen hurjan nousukiidon, kun vieraat hakivat sieltä täydet sarjapisteet selvin numeroin 3-8. Kiekko-Karhut ovat toki sarjassa viimeisenä, mutta se ei suinkaan himmennä Amppareiden voiton kirkkautta. Toki tilanteita oli useampaankin maaliin, sillä päästettyjen maalien lisäksi Limingan maalivahdit venyivät kiekon eteen peräti 55 kertaa, ja kotijoukkueen Matti Huttunen 30 kertaa, joten pienoisia maalinteko-ongelmia pitäisi saada kuntoon ennen kuin alkaavat tosi pelit. Ensi viikonloppuna on saapuu kotiareenalla vastaan HaU, joka on tällä hetkellä kaksi sarjapistettä Pohdin perässä. Odotettavissa on kiekkokielellä sanottuna kuuden pisteen taistelu. Maalinteossa onnistuivat Jussi Kumpulainen peräti kolme kertaa sekäMikko Hantula, Joel Hakkarainen, Jussi Tikanmäki (1+2), Sakari Lehto (1+2) ja Oula Humaloja kertaalleen sekä syöttöpisteitä saalistivat Joona Laitila ja Santeri Turunen kolme, sekä Matti Huttunen, Tuomas Kouvalainen, Norberts Danemanis, Samuli Lehto, Joona Kärkkäinen ja Tuukka Myllymäki yhden pisteen. EHu.

10.2.2015

Ampparit makeaan kotivoittoon.

Harvoin näkee sellaista trilleriä kuin lauantaina illansuussa pelatussa jääkiekon III-divarin "paikalliskamppailussa", jossa kotijoukkueen vastaan asettui Haapaveden Huskit. Vieraileva joukkue karkasi heti ensimmäisessä erässä 0-2 johtoon joskin peliä hallitsi kotijoukkea, mutta maaleja ei alkanut syntyä. HaU teki lähes kaikista tilanteistaan maalin , johtaen ensimmäisen erän jälkeen ottelua 2-4.

Toisessa erässä kotijoukkue sai juonen päästä kiinni, mutta vierailijat veivät tämänkin erän lukemin 1-2, joten erätauolle mentiin Haapavetisten johtaessa jo 3-6. Osa katselijoista arveli jo pelin menetetyksi, mutta Ampparilauma oli eri mieltä. Ottelu sai viimeisessä erässä tunnepuolet kuohahtamaan, ja erää siivittivätkin lukuisat rangasitukset. Etenkin vierasjoukkueen hermokontrolli ei pitänyt, ja ottelun ratkaisuksi muodostuikin Ruotasen tehovitjan murskaava ylivoimapeli. Kolmikko Oula Humaloja, Tuukka Myllymäki ja Tuomas Kouvalainen räjäyttivät kotiyleisön takomalla vajaassa minuutissa kaksi identtistä ylivoimamaalia tuoden joukkueen tasalukemiin 6-6. Ottelu päättyi 8-6 loppunumeroihin ja tuloksen myötä joukkueen play-off paikka on käden ulottuvilla. Joukkueella on kaksi ottelua pelaamatta ja tilannehan on kutkuttava. Joukkue tarvitsee maksimissaan kaksi pistettä, jolloin kahdeksantena ja yhdeksäntenä sarjataulukossa majailevat OYUS ja HaU saavat voittaa molemmat ottelunsa mutta eivät mene Pohdin ohi. Siis kaiken varulta Amppareiden tulisi voittaa ainakin toinen jäljellä olevista peleistä. Ensi viikonloppuna on vieraspelimatka Haukiputaalle ja runkosarja päättyy puolentoista viikon kuluttua koti-otteluun Oulaisten Kiekko-Haukkoja vastaan. Pisteille ylsivät lauantaina Oula Humaloja 2+3, Tuukka Myllymäki 0+4, Mikko Hantula 2+0, Jussi Kumpulainen 1+1, Tuomas Kouvalainen 0+2, Jari Humaloja, Joona Kärkkäinen ja Santeri Turunen 1+0 sekä Janne Tikka, Sakari Lehto ja Olli- Pekka Majava 0+1. EHu.

17.2.2015

Amppareille karvas tappio Haukiputaalta.

Lauantaina jatkui Jääkiekon edustusjoukkueen runkosarja toiseksi viimeisellä ottelulla Haukiputaalla. Ottelu oli tasaista vääntöä lähes koko pelin ajan, kahden erän jälkeen tilanne oli vielä 2-2, mutta kolmannessa erässä kotijoukkue ratkaisi pelin edukseen. Ampparit oli reissulla kahden kentän voimin, sillä loukkaantumiset, flunssa-aalto ja työesteet rokottivat joukkuettamme. Ahmoilla sensijaan oli täydet neljä kenttää, jonka turvin he jaksoivat ottaa tuon kaivatun loppukirin. Otteluhan ratkesi viisi minuuttia ennen loppussummeria, mikä jäi eniten vaivaamaan Ampparilaumaa. Kauden viimeinen runkosarjan ottelu pelataan ensi lauantaina kotihallissa.

Otteluun on vapaa sisäänpääsy, joten nyt kaikki kannustamaan kotijoukkue voittoon ja Pay-Off peleihin. Pisteitä kartuttivat Norberts Danemanis, Sakari Lehto ja Jussi Kumpulainen 1+0, Olli-Pekka Majava 0+2 sekä Tuukka Myllymäki 0+1. EHu.

24.2.2015

Amppareille reilu tappio.

Kauden viimeisestä runkosarjapelistä ei jäänyt paljoa positiivista kerrottavaa jälkupolville, sillä Jääkiekkoliiton Pohjoisen alueen III.divarissa kolmannella sijalla majaileva Oulaisten Kiekko-Haukat rökittivät kotijoukkueen puhtaasti 1-9. Viime aikoina loistavasti pelannut Pohti näytti antautuvan toisessa erässä täysin Kiekko-Haukkojen kynsiin, hävite erän 0-6.

Ottelun lähtökohdat eivät kylläkään kannustaneet joukkuetta, sillä seitsemäs sija ja jatkopaikka varmistui jo edellisellä kierroksella, mutta harmittavaksi jäi tämä viimeinen rökäletappio. Oliko Haukat sitten niin hyviä vaiko Ampparit asenteellisesti hukassa tässä pelissä, mutta se on varmaa, että ensi lauantaina, kun Play-Off-pelit pelit starttaavat, ja vastaan asettuu Kuhmon Kiva, niin pelin pitää parantua huimasti, jotta turvataan neljän parhaan joukkoon pääseminen. Tuleva sarja katkeaa kahdesta voitosta, mikäli voitot ensi viikonloppuna menevät 1-1, pelataan Kuhmossa ottelun jatkeeksi jatkoerää/jatkoeriä niin kauan kunnes ratkaisu tulee. Lauantaina onnistuivat maalinteossa Vesa-Pekka Rämö ja syöttöpisteen kirjauttivat itselleen Toni Leskinen ja Joona Kärkkäinen. EHu.

3.3.2015

Amppareiden kausi päätökseen taistellen.

Viikonloppuna pelattiin Jääkiekon III-divarin Play-Off-ottelut kahdeksan parhaan kesken. Pohti sai vastaansa runkosarjan kakkosen Kuhmon Kiva HT:n lauantaiksi kotihalliin ja sunnuntaina joukkue matkasi Kuhmoon, jossa oli toinen koetus ja olisi ollut jatkoerätkin, mutta tällä kertaa niitä ei tarvittu.

Lauantain ottelusta kehkeytyi jännittävä näytelmä, vaikka kotijoukkue sen lopulta hävisikin numeroin 5-8. Ampparit pelasivat kauden parhaimmistoon lukeutuvan ottelunsa, mutta Kuhmolaiset olivat yksinkertaisesti piirun verran parempia.

Sunnuntainen kamppailu jäljitteli samaa kaavaa kuin edellinenkin taisto, maalinteko tuotti tässä kauden viimeisessä pelissä ylitsepääsemättömiä ongelmia. Kuhmolaiset raivasivat tiensä neljän parhaan joukkoon ja välieriin numeroin 7-3.

Kokonaisuudessaan kausi oli kaksijakoinen, alkukausi meni nuorelta joukkueelta harjoitellessa, lisäksi armeijakuviot sotkivat pelirytmiä ja harjoittelu jäi vajaatehoiseksi. Kevätkausi kulki Amppareilta erinomaisesti, haastettiin kaikki joukkueet taisteluun, mutta tältä kaudelta oli tässä kolmentoista joukkueen sarjassa seitsemäs sija vääjäämätön tosiasia.

Pienen hengähdystauon jälkeen on aika suunnitella tulevaa kautta ja luoda näin uusille junioreille mahdollisuus harrastaa lajia myös jatkossa.

Viikonlopun pistesaaliit jaakautuivat seuraavanlaiseksi kahdesta ottelusta. Toni Leskinen 2+2, Joona Kärkkäinen 0+4, Santeri Turunen 2+0, Jari Humaloja, Norberts Danemanis, Tuukka Myllymäki ja Jussi Kumpulainen 1+0 sekä Tuomas Kouvalainen, Joona Laitila, Samuli Lehto, Sakari Lehto ja Oula Humaloja 0+1. EHu.